Фото ілюстративне
9 вересня в Україні і світі святкують Всесвітній день сільського господарства, Всесвітній день електромобілів, День поінформованості про фетальний алкогольний синдром, Всесвітній день надання першої медичної допомоги, Всесвітній день краси, День тестувальника, Міжнародний день захисту від нападів в сфері освіти, Міжнародний день судоку, День дизайнера-графіка. Віряни вшановують 9 вересня пам'ять святих праведних Йоакима і Анни, батьків Пресвятої Діви Марії.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Сьогодні, 9 вересня, в православному календарі день пам’яті святих праведних Йоакима і Анни. Це батьки Пресвятої Богородиці, матері Ісуса Христа. Їхнє життя описується в апокрифічних текстах, зокрема в "Протоєвангелії Якова", яке є джерелом багатьох відомих традицій про їхнє життя.

Йоаким і Анна були похилого віку і були бездітними. Вони були праведними і благочестивими людьми, але їхня бездітність приносила їм велику печаль. Вони молилися Богу про дітей, і згодом їхні молитви були почуті. За переказами, обидва отримали об’явлення від ангела про те, що вони будуть батьками дівчинки, яка стане матер’ю Спасителя.

Йоаким і Анна стали батьками Діви Марії, яка, згідно з традицією, була відзначена особливими даруваннями ще з дитинства. Вона виросла в благочестивій родині, і її виховання було спрямоване на служіння Богу.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

9 вересня день ангела у власників таких імен: Анна, Олександр, Сергій, Олексій, Дмитро, Афанасій, Василь, Захар, Микита, Григорій.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

У домі багато павутини — до морозної зими, але теплої осені;
З'явилися комарі — зима буде м'якою.
На цибулі багато лушпиння — зима буде суворою.
Опало листя на вербі — буде рання зима.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

В цей день краще брати чи давати гроші в борг - до боргів і невдачі.
Забороняється лаятися, лихословити.
Не радять сьогодні переїжджати - бо удача не знайде дорогу зі старого будинку в новий.
Краще не починати цього дня нову справу, інакше все у вас в житті піде шкереберть.