Господарство "Сади Полісся" одним з перших скористалося грантами єРобота на розвиток садівництва.

Під час повномасштабної війни підприємство залучило понад 4,8 млн грн державних коштів. Гранти витрачали на підготовку полів, добрива, зрошення саду, захист дерев та огорожу. Про це повідомляє Рівненська ОВА.

За два роки плантації розширилися. На сьогодні «Сади Полісся» вирощує 5,4 га фундука та 10 га вишні. Використовують 43,5 га паїв з Великоомелянської та Дядьковицької громад.

Господарство відвідав заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан, який разом із керівництвом компанії обговорив сьогодення садівництва.

У планах господарства – збільшити насадження під вишню до 30 га. «Сади Полісся» роблять ставку на цю українську ягоду та планують створити замкнутий цикл виробництва – від поля до столу. Вишню планують реалізовувати компаніям для виробництва сухофруктів, йогуртів, джемів та соків, які уже сьогодні заявляють про потребу в ягоді.

«В Україні продовжують діяти державні програми підтримки аграріїв. Лише за програмами кредитування господарствами Рівненщини залучено цьогоріч 880 млн грн. Закликаю бізнес Рівненщини скористатися можливістю дати новий поштовх своїй справі за підтримки держави», - зазначив Олександр Кохан.

Читайте також: Домогосподарствам Рівненщини пропонують скористатися «нульовими» кредитами на придбання генеруючих установок