28 серпня йому було б 38. У День народження Героя Тараса Давидюка відкрили меморіальну дошку на будинку де він проживав. Життя патріота обірвалося 3 листопада 2023 року поблизу Роботиного Запорізької області. Тарас добре відомий усій патріотичній спільноті Рівненщини, адже ще зі студентських років був активним в різних патріотичних організаціях. Пластун, журналіст учасник двох революцій - таким запам'ятають Тараса Давидюка. Де саме можна знайти меморіальну дошку Героя, знає Павло Невесенко.

Звичайний будинок на вулиці Пластова 18, яких у Рівному безліч. Втім, він особливий, адже тут мешкав Герой Тарас Давидюк, який загинув минулого року на Запорізькому напрямку. У його день народження на фасаді будинку відкривають меморіальну дошку. Роблять це мама Тараса Людмила та наречена Тетяна.

За життя Тарас Давидюк вагому увагу приділяв вихованню патріотичної молоді. у 2005-му, а потому з 2012 року був в організації Рівненських пластунів. Там його згадують лише позитивними словами.

Війна для Тараса Давидюка розпочалася ще з часів АТО. Тоді він вперше став на захист Батьківщини. Після повернення заснував онлайн видання Горинь інфо. Продовжував вести активну громадську і патріотичну діяльність.

Аналітичний розум, освіта політолога та фах історика. Вже тоді з початком війни у 2014 році Тарас розумів, лише за яких умов Україна здобуде перемогу.

З початком повномасштабного вторгнення, 24 лютого Тарас Давидюк був одним з перших у Рівненському ТЦК. Тоді під час його останньої зустрічі з Телеканалом Рівне 1, він, як завжди виважено заспокоював увесь український народ.

Заради перемоги Тарас Давидюк віддав найцінніше — своє життя. Наш обов'язок пам'ятати його подвиги на полі бою і активну патріотичну позицію в цивільному житті. На його честь у Рівному назвали вулицю, та відкрили дві меморіальні дошки. Вічна слава Герою!!!

Читайте також: Біля будівлі Рівненської ОДА замайорів паралімпійський прапор