Вже сьогодні, 28 серпня, стартують літні Паралімпійські ігри в Парижі. На честь відкриття Паралімпіади та на підтримку наших спортсменів у Рівному підняли прапор Національного Паралімпійського комітету. Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Перші змагання для спортсменів Рівненщини розпочнуться з 29 серпня і триватимуть до 7 вересня.

Зі 140 спортсменів національної збірної 12 – це наші земляки. Таке представництво від Рівненщини є четвертим за кількістю, — звернувся до присутніх заступник голови Рівненської ОДА Ігор Павленко. - Війна, безумовно, вплинула на процеси підготовки до змагань. Водночас тренери, спортсмени, товариства й органи влади робили усе можливе, щоб цей процес тривав. Адже важливо використовувати кожен майданчик, аби доносити головні меседжі про Україну — що це країна переможців і вільних людей.

Честь підняти прапор надали спортсменам рівненського «Інваспорту», учасникам попередніх Паралімпіад — Ігорю Косенку, Любові Семенюк та Помінову Олександру.



Рівненщину у Парижі представлятимуть 12 спортсменів:

  • дзюдо - Наталія Ніколайчик, Юлія Іваницька, Анжела Гаврисюк, Анастасія Гарник, Олександр Назаренко, Давид Хорава;
  • параканое – Микола Синюк та Наталія Лагутенко;
  • волейбол сидячи – Андрій Сікальський та Юрій Ковальчук;
  • метання спису – Роман Новак;
  • стрільба з луку – Василь Наумчук.

Крім цього на Паралімпіаду поїде 5 тренерів – Михайло Романкевич, Іван Іваницький, Олег Авдєнтов, Валентин Хавтура та Ігор Кобилянський.

Читайте також: 12 спортсменів з Рівненщини представлятимуть Україну на Паралімпійських іграх