Фото ілюстративне
Затвердити проєкт регіонального плану управління відходами планують до кінця цього року. Він стане частиною відповідної національної стратегії. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Так, відбулось засідання профільної робочої групи під керівництвом заступника голови РівнеОДА Олександра Кохана. Спільно із представниками районів та громад Рівненщини вдалось обговорити пропозиції до проєкту плану.

Одне із важливих завдань - зменшити обсяги захоронення відходів, що передбачає активне відновлення та переробку. Тобто лише частина відходів повинні потрапляти на сміттєзвалища. Наголошу, що розробка плану потребує максимально відповідального підходу. Адже екологія — це про наше з вами майбутнє, — сказав Олександр Кохан.

Як зазначив директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Володимир Захарчук, згодом після розробки й затвердження регіонального плану, такі ж документи створять й громади області. Декілька громад вже провели таку роботу завдяки участі у грантових програмах, проте створені плани ще потребуватимуть узгодження із регіональним.

Закон України «Про управління відходами» набув чинності у липні 2023 року.

Читайте також: Спортсмен з Рівного став чемпіоном світу з пара-армрестлінгу