Скандальна приватизація. Рівненський авторемонтний завод повернули державі. Він вже довгий час не працює. Ба більше, з роками лише накопичував борги, назбиралось 40 мільйонів гривень. Торік завод виставили на продаж і його придбало київське підприємство. Але борги так і не погасило. Чому, з'ясовував Ілля Томашевський

Не робочий та з боргами. У такому стані рівненський авторемонтний завод виставили на продаж у 2023 році. Востаннє це підприємство виконувало держзамовлення ще у 2005 році. Протягом останніх років завод дуже мало працював і накопичував близько 40 млн грн кредиторської заборгованості, з них понад 8 млн грн – це заборгована зарплата для працівників.

Аби виправити ситуацію Міністерство оборони передало це підприємство для фонду держмайна, аби ті підготували усе для продажу. Стартова ціна становила 308 тис. грн, але в процесі аукціону вона зросла у вісім разів. Найбільшу суму, це 2,5 млн грн, запропонував київський «Комбінат будівельних матеріалів».

На даний час судове рішення виконане, нерухоме майно повернуте державі. Однак, київська фірма подала касаційну скаргу. Тож це питання ще вирішуватиметься у суді.

Якщо ж суд і надалі буде на стороні прокурорів є 2 варіанти розвитку подій. Або це підприємство остаточно ліквідують, або ж спробують ще раз продати на аукціоні.

Читайте також: У музеї Дубенського замку можна побачити експонат XVI століття