Президент України Володимир Зеленський поспілкувався із воїнами, які проходять лікування та реабілітацію у госпіталі на Рівненщині. Про це інформують в Рівненській ОДА.

Глава держави подякував їм за службу та відзначив державними нагородами – орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ступеня.

Пишаємося вами, вашими побратимами, що ви не дали завоювати нашу державу. Дякую за збереження України, – сказав Володимир Зеленський.

Він також ознайомився з роботою госпіталю та оглянув зал ЛФК, басейн і кабінет роботизованої реабілітації, де займаються пацієнти.

Дякую, хлопці, за все, що ви робите для захисту нашої держави. А вам (волонтери. – Ред.) – за допомогу, – зазначив Президент.



У госпіталі допомагають ветеранам із реінтеграцією у цивільне життя.

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль презентував Президенту проєкт будівництва нового лікувально-реабілітаційного корпусу для ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб, що дасть змогу збільшити потужності закладу.

Госпіталь ветеранів – це не лише про лікування. Наша мета — перетворити його на місце, що дозволяє захисникам соціалізуватися, повернутися у цивільне життя. Для цього в рамках співпраці з громадською організацією xWarriors Academy запровадили на базі закладу навчання у галузі ІТ, — розповів Олександр Коваль.



Зараз у госпіталі проходять реабілітацію воїни зі всієї країни. В області продовжують спільними зусиллями розвивати цей важливий для держави заклад.