Одні скаржаться, інші підтримують. На Рівненщині чоловік, що вирощує свиней вже пів року страждає від перевірок. У бізнесі фермер 15 років. До нині, проблем не було. Та з грудня підприємство під пильним наглядом різних служб. В чому ж причина, далі у сюжеті.

Назад у 90-ті. На Рівненщині фермер бідкається, що у нього хочуть відібрати багаторічний бізнес. За останні пів року до його ферми чимала увага від різних служб.

За 15 років роботи ферми проблем не виникало. Війна теж вплинула на розвиток бізнесу та попри це фермер постійно допомагає ЗСУ. З грудня 2023 року проблем побільшало, адже за словами чоловіка, один з обласних депутатів постійно пише у різні інстанції, аби ферму перевірили.

Представники свиноферми відчули неладне, адже навпроти їхнього підприємства знаходиться земля тещі обласного депутата. Припускають, що ферма заважає його родичці.

Сам же депутат заперечує комерційну зацікавленість. Каже, лобіює інтереси мешканців села.

Депутат додає, в його інтересах, аби село розвивалося та земля дорожчала. А ферма заважає неприємним запахом.

Кілька лабораторій проводила перевірки забруднень атмосфери на межі санітарної зони. Тобто замірювання відбувались біля першого будинку від ферми.

Мешканці Грушвиці Першої по різному ставляться до свиноферми. Мають й свої припущення щодо ситуації, яка виникла між депутатом і фермером.

Ферма планує розширитися з сімсот голів до 2 тисяч. Це викликає в окремих мешканців Грушвиці невдоволення. Що ж очікує на ферму Олександра Чернюка дізнаємось згодом.

Читайте також: На Сарненщині вогнеборці ліквідували пожежу у приватному господарстві