У Рівному безплатно тестували на гепатит C та ВІЛ. Організаторами такої акції виступили Рівненський обласний благодійний фонд "Наше Майбутнє" і ДУ «Рівненський ОЦКПХ МОЗ». Також усі охочі могли виміряти свій рівень цукру та холестерину в крові, а ще поміряти артеріальний тиск. Працювала мобільна амбулаторія та вакцинувальний автобус майже в центрі міста з нагоди Всесвітнього дня боротьби з гепатитами, який відзначають 28 липня.

Тому йдучи повз вакцинувальний автобус та мобільну амбулаторію Дмитро вирішив не пропускати нагоди, щоб перевірити своє здоров`я. Спершу чоловіку поміряли артеріальний тиск, потому виміряли рівень цукру та холестерину в крові, опісля зробили тест на гепатит С та ВІЛ.

Потрібно це робити хоча б тому, що більшість хворих на гепатит C та В можуть і не знати, що уже мають якусь із цих недуг.

Передаються ці захворювання через кров або іншими рідинами організму інфікованої людини.

З метою обізнаності людей про ці недуги мобільна амбулаторія їздить містами області. Нині ж вона працювала на Театральній площі Рівного з нагоди Всесвітнього дня боротьби з гепатитами, який відзначають 28 липня. Додамо, що із 123 протестованих на гепатит С та ВІЛ позитивних результатів лікарі не зафіксували. 

Читайте також: Команда МОЗ перевірила роботу реабілітаційних відділень у лікарнях Рівненщини