Заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич відвідала медичні заклади Рівненщини. У межах робочої поїздки команда МОЗ здійснила огляд реабілітаційних відділень, які функціонують в межах кластерних та багатопрофільних надкластерних закладів охорони здоров?я.

«На жаль, російський терор триває, а разом з ним - зростає кількість запитів на реабілітацію як серед військових, так і серед цивільного населення, що постраждало внаслідок бойових дій. Наше завдання - забезпечити реабілітаційні відділення усіма необхідними умовами, зокрема і відповідним обладнанням для надання ефективних та доступних послуг усім українцям, які цього потребують. МОЗ продовжує втілювати концепцію розвитку реабілітаційної допомоги та розвивати потужну мережу реабілітаційних відділень по всій країні”, - зазначила Марія Карчевич.

Відзначили роботу медичних закладів області, які, зокрема, забезпечили найбільшу кількість ліжкомісць – Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни та Рівненська обласна дитяча лікарня.

Також команда МОЗ перевірила хід ремонтних робіт до відкриття реабілітаційних відділень на базі Березнівської центральної міської лікарні та Костопільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

Більшість оглянутих закладів відповідають вимогам з оснащення відділень, мають сучасний ремонт та забезпечені альтернативними джерелами живлення на випадок відключення світла. Проте деякі заклади все ще мають потребу в проведенні ремонту, закупівлі обладнання та навчанні працівників.

Нагадаємо, 12 надавачів медичних послуг Рівненської області уклали договір з Національною службою здоров?я України за напрямом медичної реабілітації, 7 із них – кластерні та надкластерні заклади охорони здоров?я.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.