Бронювання працівників, збільшення шкільних офіцерів та готовність до навчального року.

У Рівненській ОДА обговорили безпекову складову в закладах освіти. Про це йшлося під час освітянської наради, під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, де також були присутні поліціанти та рятувальники.

«Бронювати водіїв шкільних автобусів можна як кермувальників спеціальних, вантажних автомобілів. Окрім того, кочегарів необхідно бронювати вже, а не чекати опалювального сезону», - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що на Рівненщині продовжується впровадження ініціативи «Служба освітньої безпеки». 1 вересня нові поліцейські виконуватимуть свої повноваження у 55 школах. Він нагадав, що нині освітньою безпекою охоплено 35 закладів. Укомплектування триває.

Окрім того, учасники наради також обговорили безпекову складову, яка стосується освітніх сховищ.

«Всього в закладах освіти є 932 укриття. Комісія проводить огляди, вивчає функціональність та їх готовність до використання в надзвичайних ситуаціях, а також технічний стан споруд, проведені роботи з обслуговування та модернізації. У підсумку, засновник має отримати акт готовності, підписаний усіма членами комісії. На Рівненщині вже є громада, яка завершили такий огляд – Мізоцька ТГ», - повідомив Сергій Подолін. 

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: Жителів Рівненщини закликають здати кров для порятунку військових