61-річний житель Березнівщини спершу помітив припухлість на шиї, а потім відчув рух через щоку та лоб

 Цей гельмінт локалізується під коньюктивою чи під шкірою повік, через те його локалізація поверхнева.

12 - ти сантиметровий паразит в оці. На Рівненщині велетенського гельмінта видалили чоловіку з ока.

Видаляється як стороннє тіло з під коньюктиви. При необхідності накладається пару швів. Можна зовсім не накладати. Людина може проводити наступний час просто амбулаторно.

Розміри — вражають — мав 12 сантиметрів. Окремі екземпляри виростають удвічі більшими.

Інфікуватися може кожен. Фахівчиня досліджує цих паразитів багато років і констатує — випадків зараження стає дедалі більше.

Джерелом інфекції є коти та собаки. Також дикі м’ясоїдні тварини. А саме головне, що переносниками є улюблені та знайомі комарі всіх видів. Зловити інфекцію можемо будь-де.

Хворий рано чи пізно помітить, що інфікований. Адже паразит починає рухатися під шкірою. Особливо полюбляє ділянку обличчя та очей.

Він мігрує досить швидко до 30 см за добу. Так буває. Людина помічає певну пухлину, яка її турбує або не турбує. Поруч пухлини можуть бути місцеві або загальні алергічні реакції.

Самостійно позбутися дирофіляріозу неможливо. Потрібне оперативне втручання, коли паразит стане помітним під шкірою. Найкраща профілактика - це — регулярно виводити паразитів у домашніх улюбленців, захищати себе та помешкання від комарів, особливо якщо мешкаєте поблизу річок та болі.