На Рівненщині освітній процес розпочнеться 2 вересня, у понеділок, бо 1 вересня – неділя. Про це повідомляє перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

Водночас Сергій Подолін зазначає, що у графіку навчання все ж можуть запровадити зміни.

В Міносвіти була думка, що новий навчальний рік потрібно починати раніше, у серпні, з метою енергозбереження через складну енергетичну ситуацію в Україні. Проте, фінальне рішення про початок навчання ухвалюватимуть остаточні на місцях, — каже Сергій Подолін.

Також Міністерство освіти і науки України розіслало рекомендації вишам і закладам профтехосвіти про механізми, яким чином можна впровадити зміни.

Впродовж літа необхідно пройти щорічний обов'язковий медогляд. Довідки мають мати як освітяни, так і діти. Воєнний стан чи дистанційне навчання ніяк не впливають на цю процедуру.

Без довідки в школу учнів не прийматимуть! І це стосується не лише першокласників.

Коли діти повертаються за парти під час війни, головна умова – безпека всіх учасників освітнього процесу. Саме тому важливо дотримуватися календаря профілактичних щеплень.

Цьогоріч МОЗ затвердило єдину форму медичної довідки для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів. Наразі немає потреби проходити огляд у декількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Огляд проводить сімейний лікар. Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти видається уніфікована довідка № 086/о, - йдеться у повідомленні.

Медичні довідки, що були видані до 1 жовтня 2023 року, вважаються дійсними протягом року.

Читайте також: Наші воїни отримали дрони, старлінки та підзарядні станції від Рівного