Всіх мешканців Острозької громади просять сьогодні, 5 липня, належно та гідно зустріти загиблого Захисника України Олександра Максимюка живим коридором.

3 липня у Луганській області під час виконання бойового завдання обірвалося життя Олександра Максимюка з Острога. Захиснику було 20 років. Про це повідомили у Острозькій міській раді.

Його батько - священник, він сам виховував сина, оскільки дружина загинула від онкології. У 19 років Олександр став добровольцем. Служив у 3-ій ОШБР. Проходив навчання за кордоном, останні місяці воював на передовій. Через місяць воїну виповнився б 21 рік….

"В неділю Рівненська єпархія УПЦ організовувала в м. Остріг благодійний захід, щоб зібрати кошти на РЕБ для підрозділу Сашка, а в середу родині повідомили страшну новину… На заході отець Олександр дякував всім, хто підримав збір і в очах постійно стояли сльози. Сльози, бо сина два дні не було на зв’язку….". - написала Олена Ярощук на своїй сторінці у Фейсбук.

Тіло Героя привезуть в Острог орієнтовно о 15:45-16:00. Після зустрічі тіло Героя на півгодини завезуть додому (м. Острог, вул. Красногірська, 16). А тоді загиблого Героя привезуть в Свято-Богоявленський кафедральний собор, де він залишиться на ніч.

Церемонія поховання Героя України відбудеться в суботу, 6 липня:

  • 10:30 - заупокійна служба в Свято-Богоявленському кафедральному соборі (м. Острог);
  • 12:00 - прощання на Майдані Свободи (м. Острог). Поховають Захисника на Новому кладовищі на Алеї Героїв.