На фасаді Рівненського ліцею №8 встановили меморіальну дошку 27-річному солдату стрільцю-снайперу Богдану Рокицькому, який загинув у жовтні 2022 року на Херсонському напрямку.

Про це повідомили у Рівненській міській раді.

Богдан Рокицький народився у Рівному. Після початку повномасштабного вторгнення добровольцем вступив до лав Збройних сил України.

Спершу Богдан пройшов навчання, адже не мав досвіду військової служби. А за тим вирушив разом із побратимами у зону бойових дій.

"Я запитувала, де він, але Богдан нічого не говорив, не можна... Він був поранений, лікувався, а коли пройшов реабілітацію, знову повернувся на передову. Цього разу на Херсонщину... Востаннє ми говорили 6 жовтня, він навіть не сказав, що йдуть на завдання, просто "До зв'язку"... Але потім не телефонував... Лише 15 числа зателефонували і сказали, що він серед зниклих безвісти..." - пригадує страшні дні мама.

Рідні розпочали пошуки, вірили, що він живий, можливо, у полоні... Але звістки ніякої не було. Аж поки не дізналися, що знайдена могила із 13 загиблими... За підписаною курткою одного з них і зрозуміли, що це наші захисники...

"Богдан зустрічався з дівчиною, збиралися одружитися, коли з війни повернеться. Вона подарувала йому браслет і саме за цим браслетом ми і впізнали нашого хлопчика... Поїхали на упізнання, сумнівів не було - це моя дитина..." - розповідає Ірина.
Нагадаємо, що встановлення меморіальних дощок загиблим захисникам України на закладах загальної середньої освіти у Рівненській громаді відбувається відповідно до програми "Рівне - місто Героїв".