На сесію Рівненської обласної ради виноситься понад півсотні питань, повідомила пресслужба Рівненської облради.

Проєкт порядку денного сьогодні узгодили на засіданні президії.

Це 56 питань, рішення щодо яких депутати прийматимуть вже цієї п’ятниці, 28 червня.

Серед них, питання про затвердження акта приймання-передачі цілісного майнового комплексу Клеванської лікарні імені Михайла Вервеги Клеванської селищної ради в обласну комунальну власність та, відповідно, проєкт рішення щодо перейменування цього медпідприємства.

Шість питань стосуватимуться затвердження передавальних актів обласних соціальних закладів та закладів позашкілля, які зазнали реорганізації (приєднання).

Це:

- Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю (приєднано до Мирогощанського психоневрологічного інтернату),

- Урвенський психоневрологічний інтернат (приєднано до Здолбунівського геріатричного пансіонату),

- Тучинський геріатричний пансіонат (приєднано до Рівненського психоневрологічного інтернату),

- Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді та Станція юних натуралістів – усі три приєднані до Центру національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти.

В контексті реорганізації, депутати внесуть зміни до положень згаданих вище соціальних закладів.

Крім того, свою позицію депутати висловлять, голосуючи за зміни у трьох обласних закладах освіти. Зокрема, щодо проведення громадських слухань про зміну типу та перейменування Спеціальної школи № 2 в смт Клевань, Клеванської санаторної школи І-ІІІ ступенів та Вербської санаторної школи І-ІІІ ступенів Рівненської обласної ради. Нагадаємо, це продиктовано реформою системи загальної середньої освіти.

Визначатимуться на сесії і щодо передачі двох швидких Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастров у власність Зарічненської селищної територіальної громади та Радивилівської міської територіальної громади. Спецавтомобілі «Peugeot Boxer» переобладнають під мобільні аптеки, які довозитимуть ліки до віддалених населених пунтків цих ТГ.

Ще два авто, за рекомендацією профільної комісії з економічних питань та комунальної власності, планують внести до переліку тих, які підлягають продажу. Це авто, якими користувалися в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка, і які підприємство більше не використовує. Спершу їх мали намір списати. Однак, оглянувши, вирішили виставити на аукціон, щоб залучити до обласного бюджету додаткові кошти.

У переліку на продаж буде ще три автомобілі, які перебувають на балансі Рівненського обласного протипухлинного центру.

Щодо галузі медицини, то серед сесійних питань є питання про надання дозволу Рівненському обласному перинатальному центру придбати в кредит сучасний УЗД-апарат для виявлення складних патологій серця у новонароджених.

Погоджуватимуть депутати і передачу медобладнання, яке придбане за 2,3 млн грн обласного бюджету в лікарні шести територіальних громад. Призначене воно для діагностики та лікування COVID-19.

У той же час, проєкт рішення «Про звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вдосконалення системи оплати праці працівників сфери соціального захисту» президія поки що зняла з розгляду. Адже, як пояснив розробник документу, перший заступник голови РОР Микола Кучерук, наразі в уряді працюють над розробкою відповідного проєкту постанови, яка мала б відрегулювати це питання.

Читайте також: У Рівненській обласній лікарні помер чоловік: що стало причиною смерті? (ВІДЕО)