Не матимуть права працювати за спрощеною системою оподаткування підприємці, які займаються оптовою торгівлею, посередницькою діяльністю, торгують уроздріб фармацевтичними, медичними та ортопедичними товарами у спеціалізованих магазинах, а також автомобілями. Такі нововведення запрацюють з першого січня.

Також з нового року, зміняться ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців. До того ж Рівне рада своїм рішенням розділила платників на групи - залежно від виду діяльності та обсягу річного доходу.

До першої належать підприємці, які не мають найманих працівників, торгують вроздріб з торговельних місць на ринках, надають побутові послуги населенню та обсяг доходу яких не перевищує 150 000 гривень на рік.

До другої групи належать підприємці, які надають послуги платникам єдиного податку, населенню, здійснюють виробництво, продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства за умови, що також не використовують працю найманих осіб або їх не більше десяти. Обсяг доходу в цій групі не повинен перевищувати мільйона гривень.