Облрада має передати дві "швидкі" під мобільні аптечні пункти. Це питання буде розглянуте на найближчій сесії облради.

Про це інформує голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Щоб довозити ліки у села, де немає відповідної інфраструктури для стаціонарних аптек і куди непросто дістатись, починаємо втілювати інший підхід – мобільні аптечні пункти. Долучаються до цього громади, - зазначає Андрій Карауш.

На найближчій сесії планується передати два авто від центру екстреної меддопомоги для Радивилівської й Зарічненської ТГ, проєкт підготував профільний департамент ОДА.

Авто – це "Peugeot Boxer" 2012 та 2013 років випуску. Вони на ходу і в нормальному стані. Передача двох машин жодним чином не вплине на роботу підприємства, транспорту у них достатньо, - зазначив керівник екстренки Андрій Бортнік.

Що ми маємо у підсумку з доставкою ліків.

У цьому місяці з'явились перші два мобільних аптечних пункти, які доставлятимуть медикаменти у понад пів сотні сіл Вараського та Дубенського районів (Зарічненська, Локницька, Привільненська, Ярославицька, Бокіймівська ТГ). Їх організували мережа аптек та фізична особа-підприємець, - додає голова Рівненської обласної ради.

А у другому півріччі в області мають розгорнути проєкт "Укрпошта. Аптека", запевнили нас в акціонерному товаристві на Раді громад при голові обласної ради.

Читайте також: Трощили портрети й таблички: у Києві невідомі понівечили могили українських Героїв