Таке обладнання - найсучасніше в цій ланці, адже дає можливість лікарям якісно робити перинатальну діагностику, насамперед – вроджених вад серця.

Як розповіли у медпідприємстві, саме вроджені вади серця переважають у структурі малюкової смертності.

Вроджені вади плоду, несумісні з життям, - їх також зможуть виявляти завдяки цьому УЗД-апарату. Тоді жінка вирішуватиме, чи переривати їй вагітність.

Якщо ж діагностують інші вроджені вади, які підлягають корегуванню, фахівці зможуть вчасно призначити всі необхідні для цього кроки.

Важливо зауважити, що придбати таке потрібне обладнання центр планує в кредит. Його вартість – понад 9 млн грн. Майже 2 млн буде сплачено одразу, решту суми - упродовж п'яти років із зароблених підприємством коштів.

Як пояснив на своєму Telegram-каналі голова обласної ради Андрій Карауш, спершу це питання мають погодити депутати на сесії.

Відповідний проєкт рішення уже готують на найближче засідання.

- Це дієвий механізм, як можна оновлювати матеріально-технічну базу наших медичних підприємств. Ми вже маємо схожий - і успішний досвід в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка. Для перинатального центру це буде вперше, - розповів Андрій Карауш.

До слова, у перинатальному центрі працює головний позаштатний спеціаліст з ультразвукової діагностики, тож цей апарат там вкрай необхідний. Подібного у комунальних підприємствах Рівненської області немає. 

Про це повідомила пресслужба Рівненскої облради.

Читайте також: У Рівному планується закриття міжшкільного ресурсного центру: що стало причиною рішення? (ВІДЕО)