У Рівному планують закрити міжшкільний ресурсний центр. Відповідне рішення міська влада розгляне на сесії міської ради. Чому закриють центр та де закінчуватимуть навчання десятикласники, які не встигли отримати свідоцтва дізнавалися наші журналісти.

 Підвал міжшкільного ресурсного центру, вулиця Соборна 269. Найнижча географічна точка, ну так попередньо можу давати оцінку чому тут після великих злив завжди є вода. Це одна частина підвалу, інша частина там набагато глибше.

Навчальний заклад закривають через аварійний стан будівлі та недостатній набір учнів. Таке рішення опублікували на сайті Рівнеради 15 травня.

Власне міжшкільний ресурсний центр це заклад у якому нуль кількість годин навчальних і нуль кількість дітей. Він функціонує тільки за рахунок годин які передаються закладами загальної середньої освіти, тобто я повторюся на наступний навчальний рік у жодній школі немає технологічного профілю відповідно дітей які б обирали ту чи іншу спеціальність, - каже Андрій Мазур, начальник управління освіти Рівного 

Василь Стецюк працює у міжшкільному ресурсному центрі шостий рік поспіль. Каже здобувають освіту медсестри, водії, перукарі, кулінари. Занепад закладу пов'язує не тільки з аварійним станом будівлі, а й новим законом який прийняли у 2022 році. Він прирівнює видачу документа про професійну технічну освіту до видачі документа, який здійснюється у міжшкільному ресурсному центрі. Це означає що діти які отримають подібний документ втратять можливість навчатися на державній формі навчання.

В загальному тенденція, якщо дивитися по кількості дітей, вона зменшується, тому що зараз прийнялася постанова з водіями, де обов'язково діти мають отримати документ про те, що вони через базу ЄДЕБО отримали свідоцтво. Це впливає негативно для вибору дітей, тому що у нас держава дає тільки раз можливість вчитися на певному профілі, - каже Василь Стецюк, заступник директора з навчально виховної роботи рівненського міжшкільного навчально виробничого комбінату.

У міжшкільному ресурсному центрі працює 21 людина. Після його закриття міська влада запевняє без роботи ніхто не залишиться. Працівників та учнів переведуть в інші навчальні заклади.

Ми вивчили ситуацію, де діти 10 класу, які зараз навчаються у міжшкільному ресурсному центрі здобуватимуть освіту в 11 класі. Це порядка 120 дітей. Відповідно всі водії ми все зробимо для того, щоб це були ті самі інструктори, ті самі автомобілі підуть на навчання на 24-25 навчальний рік у рівненський професійний ліцей на Млинівській, де мною було проведено батьківські збори, де показано ту базу, локацію, де діти будуть завершувати, - зазначив Андрій Мазур.

Варто додати навчально-виробничий комбінат працює у Рівному з 1975 року.