Фахівці радять частіше включати в раціон цей горіх.

Про це йдеться в матеріалі УНІАН.

Деякі продукти пов'язані з підтриманням когнітивного здоров'я, в той час як інші викликають запалення в мозку, що згодом може мати негативний вплив.

Хоча неможливо запобігти хворобі Альцгеймера тільки за допомогою дієти, можна знизити ризик, дотримуючись дієти, багатої на корисні для мозку продукти, включно з перекушуваннями, пише Parade.

Невролог Анна С. Нордвіг знає, як дієта може зіграти роль у зниженні ризику хвороби Альцгеймера, і це спонукало її частіше включати в раціон один конкретний вид горіхів.Найкращий горіх для зниження ризику хвороби Альцгеймера

Коли справа доходить до вживання продуктів харчування для зниження ризику хвороби Альцгеймера, Нордвіг радить віддавати пріоритет мононенасиченим жирам і зводити до мінімуму насичені жири. "Це ключ до того, щоб дати вашому мозку паливо, необхідне йому для процвітання під час старіння", - сказала вона.

Дослідження показують, що вживання помірної кількості ненасичених жирів у середньому віці допомагає захистити мозок від запалень, а дієта з високим вмістом насичених жирів збільшує ризик деменції та хвороби Альцгеймера.

Нордвіг сказала, що включає в раціон волоські горіхи, тому що це хороше джерело мононенасичених жирів. Крім цього, горіхи багаті на антиоксиданти, особливо на вітамін Е і поліфеноли. Антиоксиданти допомагають запобігти хронічному запаленню головного мозку, що допомагає знизити ризик хвороби Альцгеймера.

Інші продукти, які допомагають знизити ризик хвороби Альцгеймера

Нордвіг зазначила, що крім волоських горіхів є й інші продукти, які є чудовим джерелом мононенасичених жирів. Це жирна риба така як лосось або сардини, оливкова олія та авокадо.

Середземноморська дієта: користь
Середземноморська дієта - це стиль харчування, в якому перевагу віддають таким продуктам, як риба, горіхи, фрукти й овочі.

Горіхи, зокрема волоські, також є основою середземноморської дієти. Наукові дослідження показують, що дотримання середземноморської дієти може знизити ризик когнітивних порушень і деменції.