У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація збірки поезій «Словоспів», автор якої Дмитро Лінартович - учасник російсько-української війни, молодший лейтенант Збройних Сил України. А ще - заслужений артист України, член Національної спілки кінематографістів України, актор театру, кіно та дубляжу.

«Словоспів» - це «українське єство», каже автор збірки. Книга, народжена у війні, тож в ній домінує тема саме російсько-української війни. Текст наповнений солдатськими буднями, які передають затятість і впевненість Українського воїна.

На творчій зустрічі прозвучали твори «Курс молодого бійця», «Окопище», «Медсестра», «Капелан», «Сапер», «Серденько», «Моя подруга гітара», «8 метрів» та інші.

До книги «Словоспів» увійшли 50 віршованих текстів, які мають складну строфічну будову та риму. Автор презентував твори у власній - особливій манері, декламуючи або динамічно наспівуючи під акорди улюбленої гітари.

Довідково. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну, Дмитро Лінартович брав активну участь в обороні Києва у складі ТрО. Потім ніс службу у складі десантно-штурмового підрозділу, воював на Херсонщині, далі в районі Бахмута, згодом ? у Соледарі. У січні 2023 року зазнав поранення та контузії в боях за Соледар.

Про це повідомила пресслужба Рівненської облради.

Читайте також: Різдвяний фестиваль "Скрудж фест" відбудеться у Рівному (ВІДЕО)