У рівненському драмтеатрі запустили міжнародний проєкт. Це буде Різдвяний театральний фестиваль «Скрудж Фест». Він може стати візитівкою міста. Як створюють фестиваль та у яких країнах його представлять — далі у сюжеті.

У рівненському драмтеатрі започаткували фестиваль який зможе мати статус міжнародного. Назвали його "Скрудж фест". Пов'язаний він з однією з нещодавніх прем'єр театру, а саме "Скрудж. Різдвяна історія". Творці проєкту хочуть аби він став візитівкою міста.

Ми задумали цей фестиваль не тільки заради Скруджа заради вистави Скрудж або різдвяної історії. Ми задумали цей фестиваль як фестиваль Різдва. Ми хочемо перетворити наше місто у місяць святкування Різдва. Ми хочемо зробити казку, - зазначає директор Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру Володимир Петрів.

Завдання творців фестивалю, наситити театральну площу духом Різдва. Одним з головних символів "Скрудж фесту" є капелюх-циліндр головного героя. Він лежить в основі візуальної ідеї проєкту.

Вистава "Скрудж. Різдвяна історія" створена за легендарною повістю Чарльза Дікенса. В її основі лежить пригодницька історія про мандрівку самотнього, жадібного Скруджа, який не любить Різдво. Художники які теж працюють над створенням фестивалю кажуть, це історія про зміни персонажа, які з'являються згодом. Логотип підібрали відповідний — годинник, адже життя це проміжок часу у якому безліч змін.

Відповідно у нашого персонажа були свої критерії для нього половина життя це були кошти. Все інше не мало значення. І завдяки різдвяній зірці, яка ось тут є, завдяки різдвяній магії ми бачимо що людина змінила своє ставлення до життя, свою філософію грошей, - каже художник Анатолій Штенько.

Стартуватиме "Скрудж фест" 6 грудня. Що стосується статусу міжнародного, то організатори ведуть перемовини з театрами країн Польщі, Ізраїлю, Німеччини, Бразилії. Варто додати у Рівному пройшло понад 40 показів вистави "Скрудж. Різдвяна історія". Всі вони викликали аншлаг.

Читайте також: Головні культурно-мистецькі заходи Рівненщини цього тижня