У Рівному ветеран відкрив кав'ярню. Допоміг грант для учасників бойових дій. Завдяки йому вдалось масштабувати власний бізнес. Історією свого успіху поділився з Дмитром Тригубцем.

Андрій Суржук, на позивний "Барс" - військовослужбовець та ветеран. У війську з літа 2022 року. Торік, після отриманого поранення, вирішив відкрити власну кав'ярню.

До цього чоловік мав у власності мережу мобільних кав'ярень. Відкрити ж власний заклад зумів завдяки допомозі від держави. Аби отримати подібний грант, необхідно створити робочі місця. Одна з працівниць закладу, Софія Войтович.

А для усіх військових та ветеранів війни у закладі кава безплатна. Андрій Суржук розповідає, навіть на фронті пригощав побратимів.

Тетяна Страхова одна з відвідувачів, жінка каже - подібна допомога від держави для ветеранів - це необхідність.

Грантова допомога від держави на власну справу може становити від 250 тисяч гривень до мільйона гривень. Серед обов'язкових умов: сплата податків, ведення підприємницької діяльності понад три роки та створення робочих місць.

В майбутньому, планує відкрити новий заклад, суто на військову тематику. Нині, Андрій Суржук закінчує період реабілітації та повернеться до свого підрозділу. Третього окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго.

Читайте також: Рівненщина з початку року прийняла вже 6 евакуаційних потягів з Донеччини