Цьогоріч на Рівненщину евакуювали вже 204 людини з Донеччини. Очікуються нові потяги. Про це інформують в Рівненській ОДА.

Починаючи з березня, в області прийняли вже 6 евакуаційних потягів з Донеччини. Загалом прибули 204 людини, всього 74 родини. Про це повідомили під час брифінгу в РівнеОДА.
Спікерки — заступниця голови ОДА Людмила Шатковська та заступниця начальника Нацсоцслужби у Рівненській області Інна Бойко.

Рішення щодо евакуації приймаються Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації. Так, в червні Рівненщина була визначена як приймаюча область. 4 червня ми прийняли перший в цьому місяці потяг, а вже наступного тижня очікуємо другий, — зазначила Людмила Шатковська.

Вимушених переселенців, переважно, заселяють у місця тимчасового проживання. На сьогодні в області їх є 64. Це приміщення колишніх дитсадків, шкіл, лікарень та будинки у приватному секторі тощо.

В день прибуття потяга на станції розгортають приймальний пункт. Там проводять евакуаційні виплати, надають медичну та психологічну допомогу, забезпечують ланчбоксами, а згодом транспортують людей до місць безпечного розташування, — пояснила Інна Бойко.

Читайте також: Як спецпідрозділ поліції охороняє кордон на Рівненщині