Літають дронами та складають пташки разом з військовими. Йдеться про учнів ліцею у Костополі. Там у класі інформатики встановили спеціальні симулятори, на яких діти проходять навчання. Однією з функцій є можливість літати на БпЛА. Більше подробиць - від Павла Невесенка.

Восьмикласник Артем захоплюється дронами. Уже півроку він на спеціальному навчальному симуляторі навчається керувати безпілотниками.

Окрім цього хлопець разом з іншими старшокласниками, збирає дрони разом з військовими. Роблять це поза межами школи під наглядом військових.

У Костопільському ліцеї завдяки випускникам відкрили кабінет інформатики для учнів початкових класів. Закупили і відповідні симулятори, де в ігровій формі діти за бажанням можуть літати і на БПЛа. Мирослава Серветник розповідає сучасні діти з захопленням навчаються на симуляторах. Навички отримують у ігровій формі.

Директор 6 ліцею Костополя Петро Пашко розповідає, у закладі роблять все можливе, аби діти навчалися за допомогою сучасних технологій.

Учень 8 класу Артем, окрім навчання на симуляторі, має в дома справжній Мавік де відточує свої навички. Хлопець переконаний, учнів в школах мають навчати керувати безпілотниками, щоправда, лише тих, хто цього забажає.

Такої ж думки дотримуватися і очільник ліцею Петро Пашко. Він зауважує, що було б добре, аби старшокласників навчали керувати дронами в рамках предмета Захист України. Додає у наступному навчальному році в закладі продовжать навчати учнів керувати БПЛа. Якщо цього не буде в навчальній програмі, то робитимуть це у формі гуртка.

Також учні 6 ліцею Костополя купують комплектуючі до дронів та збирають їх разом з військовими. Таким чином учні та вчителі закладу за два місяці передали військовим понад двадцять безпілотників.

Читайте також: 14 нагород: як на відбірковому етапі «Ігор Нескорених» виступила команда з Рівненщини? (ВІДЕО)