На Рівненщині визначили кращі колективи ЗМІ. Зробили це на передодні професійного свята дня журналіста. Нагородили представників радіо, газет та телебачення. Хто отримав нагороди, дивіться далі

Щороку день журналіста відзначають 6 червня. З нагоди професійного свята у Рівному нагородили представників засобів масової інформації. Подібні заходи спілка журналістів України у Рівненській області проводить щорічно.

У цьому році ми вперше зробили трохи по іншому, окрім того, що визначили переможців творчих конкурсів, то у цьому році нагородили групу журналістів так званими нагородами народної пошани від всеукраїнського громадського об'єднання "Країна". Такі нагороди одержали два ордени ми вручили за розбудову країни, - каже Дмитро Тарасюк, голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів.

Нагороджували тих, хто зробив вагомий внесок у журналістику. Представників телебачення, радіо, друкованих ЗМІ. Також відзначили колег які захищають Україну від ворога. Сергія Кондрачука, військовослужбовця "АЗОВу", нагородили медаллю за оборону рідної держави. Зараз перебуває на реабілітації через поранення. Свій шлях розпочинав саме з журналістики.

Я напевно серед своїх побратимів точно не заслуговую на якісь нагороди чи медалі. Тому що якось так доля розпорядилася, що переважна більшість мого оточення - це ті, що пройшли Маріуполь чи Азовсталь, або були обмінені, або були евакуйовані, - каже Сергій Кондрачук, сержант бригади спеціально призначення "АЗОВ".

"Газетою року" стало видання "Володимирецький вісник". Представниця газетного видання каже, читацька аудиторія у них досить велика. Запевняє, втримують її завдяки наполегливій роботі.

Ми пишемо про проблематику. У нас тематика і журналістика рішень і розслідувальна журналістика. Разом з тим ми займаємося грантами. Наприклад станом на сьогодні редакція веде одразу три проєкти. Це по гендерно чутливій тематиці, це по проблематиці жителів громад і комунікаціями між жителями громад Вараського району і владою, - розповідає Людмила Босик, в.о. директора ТОВ "Володимирецький Вісник".

Загалом було вручено понад двадцять нагород для представників засобів масової інформації.

Читайте також: Понад 30 тисяч учасників: На Рівненщині визначили переможців обласної олімпіади юних знавців Біблії