Цьогоріч до олімпіади юних знавців Біблії долучилася рекордна кількість учасників - 30742 учнів з 56 громад. Це вперше за сім років проведення конкурсу. Олімпіада відбувалася у три етапи - з лютого по травень: на шкільному, районному та обласному рівнях.

ПРо це повідомляє пресслужба Рівненської облради.

До фіналу дісталися 207 учнів - переможців районних етапів. І вже з-поміж них визначили 31 переможця цьогорічного інтелектуального змагання. Сьогодні вони приїхали до Рівного, щоб отримати свої нагороди.

Переможців, їхніх батьків та педагогів запросили до сесійної зали обласної ради. І невипадково. 2023 року за ініціативи голови РОР Андрія Карауша депутати обласної ради прийняли Обласну програму сприяння духовності, моральності та формування здорового способу життя на 2023-2025 роки. І конкурс "Знавці Біблії" - серед її заходів.

- Це унікальний для України конкурс, який об’єднав навколосебе десятки тисяч детей. І об’єднала їх світла історія. А це так важливо в темні часи, які ми всі сьогодні переживаємо. І це не лише війна, а й складні гуманітарні виклики, з якими стикнулися українці, і котрі мають величезний виховний вплив на наших дітей. Тому знання цінностей, про які розповідає Біблія, допоможе нашим дітям впоратися з цими викликами і зберегти те світло, яке закладене в їхніх серцях з народження, - наголосив голова РОР Андрій Карауш, звертаючись до дітей, їхніх батьків та педагогів.

Спільно з начальником обласної військової адміністрації Олександром Ковалем та партнерами конкурсу Андрій Карауш вручив учням кубки переможців та грошові премії у розмірі 10 000 грн кожна від Slavic Christian Church, Lincoln NE.

А педагогів відзначили Подяками Рівненської обласної ради.

У рамках нагородження відбулося символічне голосування. За прикладом депутатів, діти, їхні батьки та вчителі через систему "Рада" визначалися щодо одного питання - чи підтримуєте ви резолюцію щодо впровадження предметів духовно-морального спрямування (християнської етики) у закладах освіти Рівненської області? Результат одноголосний - 61 "ЗА".

Нагадаємо, що олімпіада "Знавці Біблії" на Рівненщині проводиться з 2017 року. Організатори: громадська спілка «Покликані перемагати», комунальний заклад обласної ради Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за сприяння Рівненської обласної ради, департаменту освіти і науки Рівненської ОДА, Національної дитячої ради, Української церкви християн віри євангельської.