Продають за безцінь. У Рівному виставили на продаж двоповерховий будинок на 500 квадратних метрів за менш як сім тисяч гривень. Після оприлюдненої інформації, користувачі заговорили про зраду, махінації і чергову багатоповерхівку у місті. Натомість у фонді Держмайна пояснюють, ціна нежитлового приміщення є лише стартовою. Так в чому ж фокус цієї історії і чи дійсно приміщення, майже у центрі міста, можна купити за суму, яка не досягає мінімальної зарплати. Відповіді знає Павло Невесенко.

Відчинені двері, вибиті вікна. Нежитлова двоповерхова будівля на вулиці Пересопницькій у занедбаному стані. Багато років нею ніхто не користується. Нещодавно це приміщення виставили на аукціон. Ціна питання - менш як 7 тисяч гривень. Коли ця інформація стала публічною, викликала шквал обговорень у соцмережах. 

Понад 500 квадратних метрів в центрі міста, з наявними комунікаціями, які відключені від мережі. І хоча й будівля потребує ремонту, користувачі соцмереж, закцентували на малій ціні продажу - менше ніж 7 тисяч гривень.

До 2013 року у цьому двоповерховому приміщенні розташовувалася лінійна санітарно-епідеміологічна станція Рівного Львівської залізниці. А нині, будівля пустує і радше нагадує смітник. Відтак у фонді Держмайна Рівненщини вирішили виставити занедбану будівлю на продаж. Очільник, установи Кирило Бережний пояснює, запропонована ціна у 6857 гривень є лише стартовою. Формується щороку по балансовій вартості приміщення.

Кирило Бережний переконаний, в кінцевому результаті нежитлове приміщення вдасться продати з аукціону за мільйони гривень. Втім, додає, новий власник таку ж суму муситиме витратити і на ремонт будівлі.

Експерти припускають, що перші торги з аукціону можуть і не відбутися через велику кількість учасників. Це пов'язано зі стартовою ціною. Натомість керівниця громадської ініціативи Мирослава Примак вважає, саме нежитлове приміщення у цьому випадку не приваблює потенційних покупців. Мова йде насамперед, про земельну ділянку.

Цільове призначення даної земельної ділянки - будівництво та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги. Натомість новий власник із самим приміщенням зможе робити, що йому заманеться. Перший аукціон відбудеться 21 червня.

Читайте також: Нова пошта та Рівненська ОДА будують модульне котеджне містечко для реабілітації військових (ВІДЕО)