На роботі фармацевт, а поза нею байкер. Працівник Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни поєднує різні сфери життя. Молодий хлопець знає все про ліки, допомагає військовим їх отримувати, також волонтерить і закриває збори для збройних сил України. Поза роботою перетворюється на запеклого байкера. Любить мотоцикл та швидкість. Як розширювати свої життєві кордони та допомагати іншим, дивіться далі у сюжеті.

 Це Джавід. Хлопцю 24 роки. Поспішає у Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни. Його робочий день розпочинається о 8.30. Мотокуртку змінює на медичний халат. Незвичне перевтілення і вже готовий працювати.

У госпіталі Джавід працює фармацевтом. Професія вимагає від нього точності у медицині, відповідальності, знань про ліки та їх зберігання. Постійно вчить нові препарати, бо отримують гуманітарну допомогу, ліки для військових із-за кордону.

Дуже важко, інколи й інтернет не знає від чого цей препарат. Доводиться заходити на іноземні сайти, переклади все і потім надавати інформацію лікарям що від чого, - розповідає Джавід Шарафмал.

На посаді вже шостий рік. З початком великої війни роботи побільшало. Важко поранені військові потребують різних ліків.

Медичних засобів вистачає. Втім бувають форс-мажори. Допомагає волонтерська діяльність.

Волонтерити фармацевт почав два роки тому. Випадково, після знайомства з військовим. За той час закрив збори на понад 2 мільйони гривень.

Я познайомився з військовим, який проходив у нас реабілітацію. Він попросив купити йому одяг. Я думаю спробую. І ми 6 тисяч гривень закрили до обіду, це для мене було поштовхом. Почав я з берців, з 2022-го року зібрали на мільйони 2 - 2.5, - згадує фармацевт.

Справжнім героєм вважає свого товариша Романа. Той попри непризовний вік, пішов добровольцем на війну. У соцмережах показав українцям своє важке поранення, аби продемонструвати ціну бажаної перемоги.

Аби люди не забували, що йде війна і вона не там десь на сході, а тут по всій Україні, - каже Роман Сульжин.

Відео показував, я навіть не уявляю межі його героїчності, - зауважує Джавід.

Натхнення для праці Джавіду дарує активне хобі. Коли робочий день у фармацевта закінчується, він перетворюється на запеклого байкера. Біля приміщення його чекає залізний товариш.

Мотоцикл - це свобода, розслабитись після роботи.

Любить швидкість та роботу двигуна. Мотоцикл як розрада, вже другий у його житті.

Найдовша подорож до Львова. Мріє об'їздити всі міста України. Збалансовує хобі з обов'язками. Не прагне змін у роботі. Відчуває себе потрібним і радіє, коли вдається закрити необхідний збір для ЗСУ, а також отримати необхідні ліки для військових.

Мета - більше допомагати, щоб більше життів зберегти, - каже Джавід.

Читайте також: Рівненські ветерани виграли 12 медалей на Всеукраїнських змаганнях (ВІДЕО)