Миття брудного посуду вже давно можна перекинути на спеціальний пристрій, який називають посудомийною машиною. Ця техніка автоматизує рутинні операції та дозволить виключити необхідність самостійно мити тарілки, миски та келихи. Такий помічник є особливо актуальним під час прийому гостей, коли після чергового вечора накопичується велика кількість посуду і немає бажання все мити вручну.

Техніка працює від мережі, тому є поділ на класи енергоспоживання: А, А+, А++ та А+++. Особливо популярною є вбудована посудомийка, де керування розміщене на торці, а фронтальна частина повністю ховається всередині кухонного гарнітуру. Завдяки такому компонування є можливість створити унікальну композицію на кухні.

Режими посудомийної машини

Якщо порівнювати зі звичайним ручним миттям, то автоматизоване очищення посуду дозволить суттєво заощадити воду. На автоматизоване миття йде всього 10-13 літрів, тоді як для ручного миття доведеться витратити до 50 літрів. Також є можливість скористатися одним із режимів, щоб додатково забезпечити економію та гарантувати ефективність миття:

  • стандартний (посуд завантажується на 100%, після чого з різних боків вона обприскується гарячою водою, крім температурних перепадів);
  • безшумний (відмінне рішення для активації вночі або під час обіднього сну, тиск форсунок розбризкувачів зменшується, що унеможливлює появу шуму);
  • економний (температура води нижча, але ефективність миття зберігається на високому рівні);
  • тендітний посуд (келихи та тарілки з делікатного матеріалу потрібно мити акуратно, тому машинка розуміє це і забезпечує збереження структури всіх елементів);
  • прискорене миття (відмінне рішення для тих, кому потрібно помити швидко);
  • самоочищення (за допомогою максимальної температури води та сильного тиску вимиваються залишки їжі та миючого засобу).

Залежно від виробників також є різні режими, що забезпечують спрощення експлуатації техніки.

Як вибрати посудомийку?

Попередньо потрібно визначитися з габаритними розмірами, адже посудомийки можуть бути вузькими шириною 45 см та повногабаритними шириною 60 см. Висота зазвичай становить 80 см, при цьому є ніжки для регулювання висоти, виключаючи перепади підлоги.

Обов'язково необхідно враховувати обсяг, тобто. скільки наборів посуду можна промити за один сеанс. Бувають машинки з об'ємом від 8 до 10 комплектів, від 11 до 13 комплектів, а також від 13 комплектів. Не варто переплачувати за обсяг, якщо доведеться мити посуд рідко.