Традиційні 32 музейні гостини відбулися у Рівному. На фольклорно-етнографічне свято з'їхались майстри з Рівного та Волині. А основна мета цьогорічних гостин - збір коштів на протези для бійця з Тараканівської громади Василя Гуляка, який на війні втратив дві ноги та руку. Чим радували майстри рівнян, дивіться далі у сюжеті.

Патріотично з музики стартували "Музейні гостини" у Рівному. Цьогоріч на це свято з'їхалось близько ста майстрів з Рівненщини та Волині. Один з них, рівнянин Леонід Гринбокий. Виготовляє керамічні вироби, втім цього року презентував відвідувачам гостин скульптуру ангела, яку зробив з гільзи гаубиці.

Також вже традиційно на музейних гостинах Леонід презентує унікальні яйця з кераміки. Розповідає, це тонка та філігранна робота. На виготовлення одного такого виробу йде понад тиждень часу.

Зважаючи на війну цьогорічні "Музейні гостини" провели у менших масштабах ніж зазвичай. Втім, не дивлячись на це біля музею та алеї Лебединка можна було побачити багато цікавого. Окрім виступів різноманітних колективів, народні умільці представляли свої доробки у вигляді вишивок, народних іграшок, вироби з бісеру, скла, шкіри, соломи тощо. Гості свята могли взяти участь у майстер-класах та відвідати гастроплікації. Також містяни вивчали, яким був стародавній одяг у мешканців Рівненщини.

Рівнянка, Галина не пропускає жодних музейних гостин у Рівному. Цьогоріч вже встигла придбати сувеніри для друзів. Жінка переконана у такий непростий для країни час подібні заходи вкрай необхідні, бо саме тут проявляється культура та українська самоідентичність.

Основна мета цьогорічних музейних гостин - це збір коштів на протезування нашого захисника Василя Гуляка. Яку суму вдалося зібрати на лікування Героя керівництво Обласного краєзнавчого музею повідомить за кілька днів.

Читайте також: У Рівному відбудеться унікальна виставка-комікс