Трьох захисників з Рівненського району нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це повідомили у Рівненській РДА.

Державні нагороди – ордени «За мужність» (ІІІ ступеня) з приміткою «посмертно», отримали рідні загиблих воїнів Василя Новицького з Олександрійської, Ігоря Лобача та Геннадія Пінчука з Клеванської громад.

Вручили державні нагороди рідним Захисників в.о. голови Рівненської районної державної адміністрації – начальника Рівненської районної військової адміністрації Володимир Леонов, голова Рівненської районної ради Василь Тимощук, начальник групи морально-психологічного забезпечення Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло Волинець та керівники органів місцевого самоврядування громад, в яких проживали загиблі воїни.

Василь Новицький - 1991 року народження, уродженець с. Кустин, Олександрійської громади.

Командир бойової машини, командир відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону військової частини А 1556.

Загинув 10 вересня під час штурмових дій та танкового обстрілу в бою поблизу населеного пункту Приютне Запорізької області.

Ігор Лобач. 42-річний навідник механізованого відділення вважався безвісти зниклим з грудня 2022 року, зв'язок з ним обірвався в районі населеного пункту Яковлівка Бахмутського району. Тільки нещодавно тіло Героя повернули на рідну землу, у селище Клевань. У загиблого захисника не було власної сім’ї, батьки померли, тож в останню земну дорогу його проводили рідні брат і сестра, друзі, односельці, побратими.

Геннадій Пінчук - 1968 року народження. Був сержантом 2 батальйону 110 ОМБр.

Більше 20 років прослужив у поліції, з яких 10 років був дільничним інспектором у селищі Клевань.

Відразу у перші дні війни чоловік добровільно вступив у ЗСУ та став захищати Батьківщину.

Через отримані в бою важкі поранення під час захисту Авдіївки, Геннадій перебував у госпіталі в Дніпрі. Однак 28 грудня Герой помер у лікарні.