Залишили без даху над головою. Рівненську спілку журналістів виселили з народного дому. Зробила це виконавча служба на підставі рішення суду. У спілці такі дії називають рейдерським захопленням приміщення та порушенням закону. Хто правий у цій ситуації розбирався наш Павло Невесенко.

Епопея з виселенням спілки журналістів Рівненщини з народного дому, продовжується. Представники виконавчої служби вдруге прийшли, аби виселити журналістів з приміщення, де, ті перебували з 1992 року.

Виконавча служба діє згідно із рішенням суду, який зобов'язав спілку журналістів покинути приміщення. Натомість останні подали апеляцію на рішення суду першої інстанції. Засідання має відбутися 22 травня. Відтак, представники спілки просять у виконавчої служби зачекати з виселенням.

Натомість представники виконавчої служби після відмови очільника спілки Дмитра Тарасюка добровільно звільнити приміщення, почали виламувати двері.

Дмитро Тарасюк наголошує - такі дії виконавчої служби - це безпрецедентний випадок в Україні. На рішення суду першої інстанції спілка подала апеляцію. Її розгляд ще не відбувся, розповідає Дмитро Тарасюк. Додає, такі дії виконавчої влади називає незаконними, тобто рейдерським захопленням.

В міському управлінні комунальною власністю розповідають, договір оренди приміщення спілкою журналістів закінчився ще у 2021 році. Орендарі, не повернули майно і користувалися ним безпідставно 3 роки. Олеся Смоловик розповідає, неодноразово намагалися домовитись з спілкою, однак ті не хотіли йти на контакт з управлінням.

Ба більше, в управлінні комунальною власністю, наголошують навіть пропонували нове приміщення, куди може пересилитися спілка журналістів. Однак ті не захотіли приймати такий варіант.

Натомість Дмитро Тарасюк наголошує, альтернативи міська влада не пропонувала. Очільник спілки має свою версію, кому і чому вигідне таке виселення журналістів.

Поки, працівники спілки виносять речі з приміщення народного дому. 22 травня має відбутися розгляд апеляції щодо виселення. Тоді й можна буде у цій історії розставити усі крапки над і.

Читайте також: Порушив ПДР: на Сарненщині патрульні виявили мотоцикліста напідпитку