На сцені «Етно-Кола ПДМ» вируватиме феєрія танцю за участі близько 700 танцівників.

Всеукраїнський фестиваль української народної хореографії «Етно-Коло ПДМ» відбудеться з 12.00 до 16.00 год 28 квітня 2024 року у Рівненському парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка (літня сцена). До участі у фестивалі запрошені хореографічні колективи з України, Рівного та області.

«Етно-Коло ПДМ» проходить в рамках Ювілейних фестин «Дружби» (26-28квітня) з нагоди 45-річчя з дня створення колективу. 

До Рівного завітають хореографічні колективи з різних міст України: «Щасливе дитинство» з Харкова, «Вітамінчики» з Києва, дитяча хореографічна студія «Козаки Поділля» з Хмельницького, «Волиняночка» та «Волинянка» з Луцька, а також «Левеня» та «Ескада» зі Львова.

Виступатимуть і колективи з Рівненської області – м.Костопіль «Веселка», м.Сарни «Вояж», м.Мізоч «Надія» та м.Дубно «Душа». З Рівного: «Барви Лади» та «Лада» КЗ «Рівненський міський палац культури», «Калинонька» ВСП Палац культури та спорту «Хімік», «Полісянка» КЗ «Міський будинок культури» та господарі свята – «Дружба» Рівненський міський Палац дітей та молоді.

Також в рамках фестин проходитимуть майстер-класи для гостей з України з: Поліського танцю, технічно-трюкової майстерності, майстерності актора та декоративно-прикладного мистецтва Поліського краю.

Організатором заходів є Рівненський міський Палац дітей та молоді, «Народний художній колектив» ансамбль народного танцю «Дружба».