Ціною свого життя врятував 20 побратимів. У Рівному відкрили меморіальну дошку Герою України Назару Небожинському. У цивільному житті чоловік був тренером з софтболу та бейсболу. У 2020 році вступив у Збройні сили України. Брав участь в операції Об’єднаних сил на сході України. Коли ворог 24 лютого почав повномасштабний наступ, Назар нищив окупантів на Київщині. Там 30 березня 2022 року чоловік загинув. Йому було лише 23.

Під стінами рівненського ліцею "Колегіум" зібралися десятки учнів, рідних та близьких загиблого військового Назара Небожинського. Тут Герою України відкрили меморіальну дошку.

У ліцеї "Колегіум" Назар Небожинський навчався. Ще у шкільні часи він був лідером та відповідальною людиною.

Костянтин Росцюк - товариш Назара. Чоловік розповідає, його однокласник був людиною-посмішкою.

Після завершення школи Назар вступив до університету. А у 2020 році пішов у Збройні сили України. Брав участь в операції Об’єднаних сил.

Коли розпочалась повномасштабна війна. Назар Небожинський першим відбивав наступ ворога на Київщині. 30 березня 2022 Назар підбив 3 ворожих БМП. Цим він врятував 20 побратимів. Та постріл ворожої техніки цього ж дня забрав життя Героя. 29 вересня 2023 йому надали звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Читайте також: На Рівненщині провели в останню земну дорогу сім мужніх Героїв-захисників