Захід відбувся у Рівненський Обласний перинатальний центр. в рамках проєкту «Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!».

Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели для майбутніх мам лекцію про важливість вакцинації.

Слухачі лекції дізнались, які щеплення потрібно зробити майбутній мамі, щоб захистити себе і малюка.

За словами медиків наразі на Рівненщині збільшилась кількість випадків кашлюку, грипу. Ці хвороби можуть загрожувати не лише здоров’ю матері, а й новонародженої дитини.

- Вагітні, як і інші люди потребують захисту від інфекційних захворювань Це так само важливо для нормального виношування і розвитку малюка в утробі, як і регулярні огляди в лікаря, вітаміни та повноцінне харчування. - розповідає керівниця проєкту Олена Гашовська - Більше того, вакцинація під час вагітності зможе забезпечити пасивним імунітетом і самого новонародженого.

Під час заходу медики розповідали батькам також про перші щеплення немовлят, про якість вакцин, умови їх зберігання, що робити, коли не знаєш свого “вакцинального статусу” і куди звертатись, щоб зробити щеплення.

- Я не знала, що під час вагітності можна і треба вакцинуватись. Корисно було дізнатись про захист від таких хвороб як грип, кашлюк, ковід. Тому буду радитись із своїм лікарем і планувати щеплення. - ділиться вагітна Катерина.

Про це повідомив Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: На Рівненщині жінки здобувають професії, які раніше називали "суто чоловічими"