Вчора, 19 березня, під час засідання чергової сесії Клеванської селищної ради селищний голова Галина Кидун вручила нагороду сім'ї загиблого Героя.

Про це повідомили на сторінці Клеванської територіальної громади у ФБ.

Відповідно до Наказу Головнокомандувача Збройних Сил України від 02.02.2024 №276 за особисту мужність і самовідданні дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений почесним нагрудним знаком "Комбатантський Хрест" Дмитро ПЕДОРЕНКО (посмертно), 1995 року народження, житель села Жобрин.

Нагадаємо, Дмитро Педоренко родом із села Жобрин. Навчався в Вищому професійному училищі №1. Після чого працював верстатником деревообробних верстатів у цеху виготовлення гнутоклеєних деталей.

У листопаді 2015 року підписав трирічний контракт зі Збройними Силами України. Дмитро проходив службу в зоні проведення антитерористичної операції на Сході країни. Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення чоловік знову став у стрій та з 1 березня 2022 року боровся із загарбниками. Герой загинув 30 грудня на Харківщині. Дмитру назавжди залишилось 28 років. В Героя залишилися батьки, дружина та маленька донечка Аделіна.

Вічна пам'ять та слава Герою!