Фото ілюстративне
Якщо в січні допомогу отримали близько 200 громадян, то вже в лютому Простір Інтеграції опрацював понад 2 тисячі 100 звернень. Нагадаємо, Рівне стало першим містом в Україні, де з?явився Простір інтеграції. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Запити дуже різні. Здебільшого звертаються ВПО. Фахівці Простору координують, організовують надання послуг та скеровують за фаховою допомогою для отримання соціальної підтримки, юридичної, психологічної, гуманітарної та інших видів допомоги, - розповідає керівниця Простору Інтеграції Олена Хомич.

Підтримку можуть отримати й постраждалі від війни, а це практично кожен із нас.

Також тут проходять різні заняття для дітей та дорослих, спрямовані на зниження рівня стресу та тривожності, адаптацію до нових умов життя та кризових ситуацій.

Зареєструватися може будь-хто. Участь безплатна.

Сама ідея Простору Інтеграції полягає у тому, що тут сконцентровані усі послуги для постраждалих від війни, — розповідає заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. - З іншого боку, це місце координації зусиль організацій та людей, що надають допомогу для внутрішньо переміщених громадян. Рівненщина — перша, де з?явилася така локація.

Так, на території центру є коворкінг та зали для проведення заходів. ВПО можуть користуватися коворкінгом для роботи абсолютно безплатно.

Читайте також: 210 річниця від дня народження Шевченка: на Рівненщині відбудеться відкриття виставки