До 210 річниці від дня народження Тараса Шевченка, в "Острозький замок — Державний історико-культурний заповідник м. Острог" пройде виставка, присвячена життю та творчості видатного українського поета. Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

Частину експонатів складають ілюстровані українськими художниками видання "Кобзаря". Найдавніше з них датується 1929 роком. Деякі видання містять унікальні зображення, до прикладу українських пейзажів, які описував Шевченко у своїх творах. Є тут й іншомовні «Кобзарі», тобто переклади Шевченкової поезії.

Окрім того, виставковий проєкт «210» познайомить відвідувачів з творчими роботами інших визначних українських художників: Василя Лопати, Олександра Панченко, Василя Касіяна, Софії Караффа-Корбут, Лідії Спаської, Івана Гончара та інших.

Загалом колекція Музею книги та друкарства в Острозі налічує понад 200 «Кобзарів». Є тут видання, які побачили світ ще наприкінці XIX ст., книги, видані за часів Української Народної Республіки, колекційні та подарункові «Кобзарі», сучасні видання періоду Майдану та Революції Гідності.

Відкриття виставки відбудеться 8 березня о 10:00.

Читайте також: Тюльпани на вулицях Рівного: яка ціна святкування 8 Березня