Дім милосердя. На Рівненщині переселенці, люди без домівок та особи з інвалідністю проживають у спеціальному медзакладі. Тут за ними доглядають, годують та надають юридичну допомогу. Більше, далі у сюжеті.

Валентина Андрющенко - переселенка з Донеччини. Жінка раніше проживала в Бахмуті. Там працювала інженером на швейній фабриці. Допоки у її домівку не прийшла війна.

Валентина разом з 97-річною матір'ю приїхали на Рівненщину. Спершу мешкала в Рівному. Потому жінка переїхала у дім милосердя в Тучині. Тут Валентина читає книги, дивиться телевізор та спілкується з іншими постояльцями закладу.

Це медзаклад для жінок. Мешкає тут 38 людей. Жінки сміються, кажуть не вистачає чоловічої компанії.

У медзакладі здебільшого мешкають люди пенсійного віку. За ними доглядають медсестри. Щодня проводять огляд.

Тетяна Михальчук вже два роки працює у цьому медзакладі. Прийшла у дім милосердя на волонтерських засадах. Жінка щодня оглядає мешканців. В крайніх випадках надає першу медичну допомогу.

Окрім медсестер у закладі є кухар, який тричі на день готують їжу. Також тут надають юридичну допомогу. Зокрема, людям які втратили документи.

Ідея створити такий заклад з'явилася в Ігоря Головчака ще у 2013 році. Тоді він разом з іншими волонтерами брали безхатченків, алко- та наркозалежних людей до своєї оселі на тимчасове проживання.

Окрім закладу в Тучині, благодійний фонд має такий же у Пустомитах колишнього Гощанського району. Там проживають лише чоловіки. В планах благодійного фонду відремонтувати будівлю в Тучині, й переселити туди також і чоловіків. Існує дім милосердя на кошти донорів та грантів. До слова, у двох медзакладах проживає 78 осіб.

Читайте також: Незаконне зберігання бурштину та перевезення деревини: правоохоронці викрили зловмисників