Поліцейські викрили двох жителів Вараського та Сарненського районів на порушенні законодавства у сфері довкілля. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Учора, п’ятого березня, близько 22:00 у селі Кисоричі колишнього Рокитнівського району поліцейські СРПП ВП №2 (смт Рокитне) у складі мобільного блокпоста зупинили завантажений деревиною автомобіль «Scania».

Під час перевірки з’ясувалося, що 42-річний житель села Борове перевозив колоди дуба загальним об’ємом близько 18 кубометрів.

Утім, поліцейські виявили невідповідності між фактичним вантажем та даними, зазначеними у товарно-транспортній накладній. Проте керманич від будь-яких пояснень відмовився.

Для документування кримінального правопорушення на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Вантажівку та деревину вилучили — слідчі підготували клопотання до суду про накладення арешту. За фактом незаконного перевезення і порубки деревини розпочато досудове розслідування.

А 28-річного жителя селища Рафалівка правоохоронці викрили на незаконному зберіганні бурштину. Під час санкціонованого обшуку поліцейські ВП № 1 (смт Володимирець) Вараського РВП в житловому будинку та в одному із господарських приміщень знайшли каміння бурштину-сирцю різної фракції загальною вагою близько одного кілограма.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вилучене каміння у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 240-1 КК України, скероване на гемологічну експертизу, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема і щодо повідомлення 28-річному чоловікові про підозру.

Читайте також: В Острозькій академії планується відкриття нових спеціальностей