За місяць роботи до Центру життєстійкості у Рівному звернулося понад 2 тисячі громадян. Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.

Рівненщина – один із регіонів, де вперше в Україні запрацювали Центри життєстійкості. Це пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України, покликаний покращити ментальне здоров’я громадян. Такі Центри вже діють у Рівному, Здолбунові та Володимирці. На черзі відкриття закладів у Березнівській та Антонівській громадах.

У Рівному він функціонує на базі "Простору Інтеграції" за адресою: Рівне, Словацького, 3а.

Тут громадяни можуть отримати комплексний соціальний супровід та кваліфіковану допомогу фахівців, - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. - Лише за перший місяць роботи сюди звернулося понад 2 тисячі громадян різного віку та соціального статусу».

Із відвідувачами тут працюють як за груповими програмами, так й індивідуальними.

«Діти та підлітки намагаються вирішити свої проблеми з батьками, позбутися страхів та стресу. А у дорослих свої виклики, пов’язані з війною – втрата близьких, вимушені переїзди. Загалом Програма життєстійкості – це широка платформа, що включає піклування про себе, своє ментальне і психічне здоров’я», - пояснює психологиня Олена Ярмолюк.

Активно звертаються до Центру вимушено переміщені громадяни. Тут вони можуть отримати повний спектр необхідних сервісів – інформаційну підтримку, консультації соціальних працівників, а також послуги психолога.

Нагадаємо, що кожна громада Рівненщини може долучитися до пілотного проєкту і відкрити такий простір для своїх мешканців. Єдина умова участі – виділити приміщення. Натомість держава оплатить роботу фахівців та залучених спеціалістів, закупівлю необхідних матеріалів для проведення занять, а також – за підтримки партнерів World Health Organization Ukraine та UNICEF Ukraine – навчатиме надавачів соціальних послуг.

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" Першої леді України Олени Зеленської.

Читайте також: Як відрізнити відчуття тривоги від тривожного розладу - поради МОЗ