За нього у 2014-му росіяни платили 100 тисяч доларів. Один з найвідоміших розвідників країни показав своє обличчя і розповів, де зараз проходить службу. Володимир Климов родом із Маріуполя. Після численних поранень відновив службу в ЗСУ. Більше про ексрозвідника розповість Павло Невесенко.

Військову службу Володимир Климов розпочав ще у 2007 році. Потому звільнився. З 2014 року був у зоні АТО. Брав участь у боях за Савур-Могилу - одну з найгарячіших точок на Донбасі. Тоді ж росіяни пропонували винагороду за Климова 100 тисяч доларів. В тактичній групі "Колос" Володимир і отримав перші поранення.

З 2015 року Володимир служив у 130 розвідувальному батальйоні. Бойові завдання чергував з лікуванням, коли був на ротації.

Володимир Климов приймав участь у боях за звільнення Київщини. Коли шукав російський батальйон, аби навести на російських окупантів нашу артилерію, отримав важкі поранення рук, хребта та обличчя.

Потому військовослужбовець проходив реабілітацію, після чого отримав групу з інвалідності. Втім, без ЗСУ не уявляв свого життя і попросив відновити його на службі. Йому запропонували посаду в ТЦК. Володимир розповідає, у людей складається хибне враження, що з ТЦК ніхто ніколи не воював.

Також закликає людей не ухилятись від служби в ЗСУ. Бо лише разом ми зможемо здолати ворога.

Військовій біографії Володимира Климова можуть позаздрити найкращі режисери голівудських фільмів. І хоча й нині він не у гарячиш точках, переконаний зможе зробити багато корисного для України.

Читайте також: До Рівного завітав Герой України Володимир Жемчугов (ВІДЕО)