Жахи полону, партизанська діяльність та російські фейки. Герой України Володимир Жемчугов зустрівся з учнями 1 ліцею Рівного. Він розповів як починалася окупація України у 2014 році, бо був свідком подій на Луганщині. Нині він їздить по всій Україні та розповідає школярам та студентам новітню історію України. Павло Невесенко продовжить.

Як починалась війна? З таким тезисом до Рівного завітав герой України Володимир Жемчугов. Він з 2014 року очолив партизанський рух на Луганщині, отримав важке поранення та був у полоні. Тепер їздить по освітніх закладах України та розповідає новітню історію України. Переконаний, для молоді це важливо, бо історія це теж зброя. І треба знати правду, про те, як почалася війна ще з 2014 року.

З початком окупації Луганщини Володимир Жемчугов повернувся з Грузії на рідну Луганщину. Розповідає, на власні очі бачив рускій мір, який включав у себе лише грабування, ґвалтування та катування місцевого населення. Тоді й з однодумцями і вирішив очолити рух опору на тимчасово окупованій Луганщині.

Під час виконання бойового завдання Володимир Жемчугов натрапив на міну, втратив дві руки та зір. Потому перебував у російському полоні. Після обміну вирішив продовжувати боротьбу з агресором на інформаційному фронті.

Відтак Володимир разом з дружиною запустив серію освітніх проєктів про початок війни. Важливо аби правдива інформація доходила до молодого покоління розповідає Володимир Жемчугов.

У першому ліцеї Рівного задоволені, що вдалося організувати зустріч з Володимиром Жемчуговим. Очільниця закладу Людмила Грекул розповідає - школярам важливо знати реальну історію новітньої України.

Зустріч Володимира Жемчугова з школярами перервала повітряна тривога, втім це не завадило герою України продовжити спілкування з молоддю вже в укритті.