Спершу попереджали, нині відключають. Мова про боржників, які не платили за світло. Станом на 26 лютого жителі області заборгували за спожиту електроенергію 148 мільйонів гривень. Сьогодні до злісних неплатників навідались працівники Рівнеобленерго.

Кого ж отак дистанційно відключити від світла не має можливості, працівники "Рівнеобленерго" їдуть до них додому. Попри те, що господарі не в оселі, світло все ж відключають та пломбують лічильник.

Заборгував власник цієї оселі близько 3 тисяч гривень. Нагадаємо, наприкінці грудня уряд скасував заборону на відключення боржників за спожиту електричну енергію.

Близько 30% споживачів за цей термін борг погасили або ж уклали договір реструктуризації. Втім, станом на 26 лютого майже 20 тисяч споживачів цього досі так і не зробили.

Законодавство не передбачає винятків щодо категорій споживачів, яких відключають. Тож торкнулося це і багатодітної сім`ї, яка заборгувала за світло понад 8 тисяч гривень. Однак, в "Рівнеобленерго" кажуть, якщо вони звернуться за реструктуризацією, щоб розбити борг на частини, світло їм повернуть. В селі про родину відгукуються лише позитивно. 

Наступний претендент на відключення заборгував за світло понад 13 тисяч гривень. Через те, що спілкуватися з представниками "Рівнеобленерго" в цьому домогосподарстві ніхто не захотів, працівники підприємства приїдуть відключати їх від опори.

Проте, додають, якщо борг буде погашений чи укладений договір про реструктуризацію, відключати від світла ніхто нікого не буде. Це ж саме стосується й інших боржників, які проігнорували повідомлення "Рівнеобленерго" про відключення їх від світла.

Читайте також: Костопільчанка збагатилася на 17 тисяч гривень купуючи ліки знайомій