У Рівному відбулася презентація ілюстрацій української художниці Ірини Вале. Виставку організувала ГО «Крим SOS». Картини показують злочини російської влади проти людей, культури та природи. Це прояв підтримки для тих, хто вистояв проти агресії, захищав свою свободу в Криму і продовжує супротив і зараз.

Саме завдяки активній діяльності "Крим_SOS" про події в Криму знає не тільки вся Україна, а й світ.

Росія намагається стерти всі зв’язки Криму з Україною. Цей день дуже важливий, тому що він є пам’ятним для тих людей, які проявили свою мужність у перші ж дні російської окупації. Завдяки громадським організаціям і ГО "Крим_SOS", зокрема, весь світ знає про те, що ми боремося з ворогом. Ми боремося, і ми – переможемо, - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Із захоплення півострова 10 років тому розпочалася сучасна російсько-українська війна. Крим SOS підготував добірку фото- та відеоматеріалів, які демонструють як тисячі жителів півострова чинили спротив окупації, виходили на мітинги, акції протесту проти перебування російських військ у Криму, бойкотували «референдум».

Важливо не мовчати й нагадувати світу про окупацію півострова, поширювати правдиву інформацію, створюючи об’єктивну картину подій.

Ми раді долучитися до організації такого важливого заходу у Простір Інтеграції. Чимало кримчан, які були змушені покинути свої домівки, живуть і в Рівному. Необхідно підвищувати обізнаність про анексію півострова, формувати глибше розуміння наслідків, які вже зараз відчувають далеко за межами нашої держави. Ми обов’язково повернемося в український Крим, - зауважила керівниця Простору Інтеграції Олена Хомич.

Читайте також: На Рівненщині померло немовля: батьки звинувачують медиків