У Рівненському районі через місяць після народження померло немовля. Батьки впевнені, що втратили доньку через недбалість медичних працівників пологового відділення міста Острог, тому і звернулися із відповідною заявою у поліцію. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Встановлено, що пологи відбулися 17 січня і того ж дня дитину в мозковій комі госпіталізували в обласну дитячу лікарню. Утім, врятувати життя немовляти не вдалося — 21 лютого дівчинка померла.

За фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником слідчі ВП № 3 (м. Острог) Рівненського РУП за процесуального керівництва прокуратури розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України, - йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження поліцейські вилучили необхідну документацію та допитали учасників події. Крім того, призначено ряд експертиз, які встановлять істину у справі.

Санкція статті передбачає відповідальність у виді до п'яти років обмеження волі або позбавлення волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Наніс ножем удар у спину: у Вараші поліцейські затримали підозрюваного в тяжкому