На Рівненщині судитимуть обвинувачених в організації нарколабораторії, зберіганні прекурсорів і метамфетаміну в особливо великих розмірах. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Група слідчих ВП №1 (м. Рівне) та Рівненського РУП закінчила досудове розслідування та за процесуального керівництва прокуратури матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом за чотирма статтями Кримінального кодексу України скеровані на розгляд суду.

Злочинну діяльність рівнянина та жителя Рівненського району у сфері незаконного обігу наркотиків викрили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю, управління міграційної поліції за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу та процесуального керівництва прокуратури.

Зловмисників затримали 15 липня торік в селі Біла Криниця Рівненського району на перевезенні чергової партії психотропних речовин.

Крім того, на виконання ухвали суду під час санкціонованих обшуків за місцем проживання, «виробництва» та в автомобілі поліцейські виявили та вилучили майже 34 грами метамфетаміну, полімерні пляшки з прекурсорами — соляною кислотою та псевдоефедрином, лабораторне обладнання для виготовлення психотропів та інші речові докази, які мають значення у справі, - йдеться у повідомленні.

Підпільну лабораторію «наркобізнесмени» облаштували у підсобному приміщенні на території приватного господарства в селі Глинки, яка була ретельно прихована під землею.

35-річний житель обласного центру та 40-річний мешканець Рівненського району обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 309, ч. 1, ч. 2 ст. 311, ч. 1 ст. 313, ч. 1 ст. 317 Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — до восьми років позбавлення волі.

Читайте також: Лучник з Рівненщини виборов "золото" на чемпіонаті Європи