У Здолбунові відбувся реліз програмного продукту РЕНОМЕ СМАРТ для автоматизації адмінсервісу ВЕТЕРАН.

ЦНАП м. Здолбунів став першим в Україні, який в рамках адмінсервісу використовуватиме спеціальне цифрове рішення для підвищення якості надання послуг ветеранам та їх рідним. Автоматизації адмінсервісу – спільна ідея Здолбунівської міської ради та розробників РЕНОМЕ СМАРТ. Проєкт реалізували за підтримки Міністерства у справах ветеранів, Міністерства цифрової трансформації та Рівненської обласної державної адміністрації.

 «Наше головне завдання зробити так, щоб не людина "бігала" у різні установи, а це робила за неї цифра. У Здолбунівському ЦНАПі досить широкий перелік послуг, які надають в рамках адмінсервісу ВЕТЕРАН. Ми ж будемо рухатися у напрямку, щоб цей перелік збільшувався і люди, які звертаються у за послугами, взагалі забулися про бюрократію», – зазначає Олександр Терещенко, радник голови Рівненської ОДА з питань цифровізації.

 «Прикметно, що в межах цього адмінсервісу саме наша громада першою на Рівненщині використовуватиме спеціально розроблене програмне рішення. Воно дасть змогу автоматизувати процеси і покращити якість надання консультацій та послуг. Завдяки цьому учасники бойових дій, їхні сім’ї, люди з інвалідністю внаслідок війни, а також родичі загиблих зможуть отримати потрібні послуги швидше і простіше», - додав Владислав Сухляк, міський голова Здолбунівської територіальної громади.

Програмний модуль ВЕТЕРАН спрощує «паперову» роботу та значно скорочує час заявників на отримання ветеранських сервісів. Рішення передбачає функціонал Єдиної (спільної) заяви. Дані про заявника вносяться в об’єднаній системі та розповсюджуються на всі обрані послуги. Формат множинної заявки дозволяє відстежувати процес надання послуг і залучати до співпраці інших місцевих надавачів послуг в єдиному інформаційному просторі.

«Програмний комплекс, який ми використовуємо, дозволяє нам надавати ветеранські сервіси набагато швидше, завдяки автоматизації. Цифрове рішення допомогло нам скоротити час візиту заявників-ветеранів (або ж членів їх родин) та час роботи адміністраторів ЦНАП. Також, в один візит ми можемо об'єднати і консультацію, і прийом документів. За цифрою наше майбутнє, тож процест у ЦНАПах мають автоматизуватися», – зазначає Марина Ройко, керівниця ЦНАП м. Здолбунів.